top of page

November 2020

Tävlingsresultat för november 2020
Tema: Husdjur
Domare: Stefan Nordin

© Copyright Kamera-67

Domarkommentarer

När jag fick höra om temat och vad för typs bilder jag hade att vänta mig funderade jag på hur jag skulle bedömma bilderna. Kom till att jag tar med både lite teknisk och sedan hur bilden "känns", det vill säga lite fiilis. Men detta är ju min personliga åsikt, men någonting måste man ju utgå ifrån. Bilderna jag fick var bra och mycket intressanta samt väldigt olika. Måste medge att det var verkligen svårt att välja de 5 bästa. Men efter några dagars funderan kom jag till resultatet under. Skulle gärna ha sett all som vinnare men tyvärr blev en massa bra bilder nu borta från denna lista.Blev lite överraskad att bilderna inte var så mycket editerade, eller åtminstone märkte jag inte det. Vissa bilder skulle ha kunna haft lite mera kontrast och vissa bilder skulle jag ha "croppat" lite olika, för att nu nämna något. Mycket roligt att fundera på bilderna men mycket svårt att ranka dem. Bra jobbat säger jag till er alla!

1. Hundväder - Jori Gustafsson
 

Bilden tilltalade mig då den innehåller så många olika element. Vattendroppar, regn och en sömnig katt. Man blev på bra humör då man såg bilden! Och lite sömnig också :)

2. Zicon syksyä - Laura Reijonen

 

Tyckte mycket om denna bild, hunden och lövet skarpa och fina och bakgrunden passligt suddig. Passar in på husdjur mycket bra. En liten sak skulle kanske ha kunnat vara annorlunda, och det är att nu är inte hela huvudet med, närmast uppe på bilden.

3. Sömnproblem - Jori Gustafsson

 

Bilden är mycket bra med sin fårparad som flickan visst räknar eller kanske kommenderar. Harmonisk sommarbild som skulle passa bra som reklambild.

4. Melker o Cessi - Tia Tallberg

 

Denna bild var på något sätt så harmonisk, människan med sitt husdjur. Tekniskt sett bra, från fönstret kommer lite skarpt ljus in men det stör inte.

5. Slurp - Barbro Bergman-Robertz

 

Denna bild visar ett bra förhållande till husdjuret, som bildens namn säger, slurp! Man blir nästan våt om näsan :)

bottom of page