Februari 2020

Tävlingsresultat för februari 2020
Tema: Fritt
Domare: Marcus Weckman

1. Rengbågsflickor
Jan Fröjdman
2. Pizzeria
Gugi Väänänen
3. Feb20b
Micki Kulju
4. kimppakyyti
Jan Fröjdman
5. Septembermorgon
Jori Gustafsson
Hedersomnämnande Ljuset
Mikael Laaksonen
Show More

Domarkommentarer

1. Rengbågsflickor - Jan Fröjdman

Förutom att vara en fin landskapsbild gillar jag starkt det tematiska inslaget i bilden. I själva landskapet finner man stark anknytning till klassiska nationallandskap avbildade av exempelvis Akseli Gallen-Kallela och Ferdinand von Wright. Men sen har man ett inslag som står i klar kontrast till det klassiska och etablerade, men som likväl representerar det progressiva och mångfacetterade Finland vi har idag. När jag nämnde att jag gillar bilder som berättar en historia är den här bilden definitivt en fullpoängare också ur den synvinkeln.

2. Pizzeria - Gugi Väänänen

En bild med både känsla och story. När man tittar på bilden är det som att förflyttas till en liten by någonstans vid medelhavet. De jordnära färgtonerna fungerar mycket väl ihop med motivet. En bild som inbjuder till nyfikenhet.

3. Feb20b - Micki Kulju

Bilden förmedlar en fin midvinterstämning med mörker och djupa toner och förstärks ytterligare genom användningen av en triadisk färgbalans där det gula, blåa och ljusröda tonerna stöder varandra perfekt.

4. kimppakyyti - Jan Fröjdman

En fartfylld bild där de tekniska aspekterna stöder motivet och det visuella berättandet till fullo. Representerar perfekt fotografins essens som består av både tekniskt kunnande och konstnärlig vision.

5. Septembermorgon - Jori Gustafsson

En klassisk, tidlös naturbild som också förmedlar en stark stämning. Ett fint ögonblick fångat vid rätt tidpunkt, vår natur när den är som finast.

Hedersomnämnande Ljuset - Mikael Laaksonen

Gillade starkt bilden men hade önskat att personen i bilden hade framträtt ännu lite mer för att förstärka det visuella berättandet, kanske som siluett.

Kamera -67 rf. 

Samlingsplats:

Segerstråles kabinett

Kulturhuset Grand

Biskopsgatan 28

06100 Borgå

E-post: kamera67@gmail.com

IBAN: FI32 4050 1050 0228 95

Medlemsavgift 20€/år

Copyright © Kamera -67