top of page

November 2021

Tävlingsresultat för november 2021
Tema: Höstmys

Domare: Anette Sundström

© Copyright Kamera-67

​Domarkommentarer

 

"Jag valde ut bilderna helt på den känsla de gav mig, och på basen av hur de stämde överens med
tävlingens tema"

1. Juicen Syksyn sävelin - Laura Reijonen

Älskar ljuset som är perfekt fångat i tekannans silhuett. Gillar värmen både i bildens färger och av tanken på en kopp te i höstens eftermiddagstimmar då solen är så lågt som på bilden. Låten som visas på telefonens skärm var rätt så genialisk att ha där. Spelades nog upp i huvudet på mig och passar perfekt till bilden och temat.

2. Skördefest - Camilla Stjernvall

Här är det stämningen och färgerna som jag tycker bäst om och de passar temat. Man blir sugen på att sätta sig ner och äta och man kan nästan höra människor prata glatt vid bordet bara de satt sig ner. Är det här minuten före ”varsågod”?. Tekniskt sett är det en utmanade bild och jag skulle ha försökt få lågan på första ljuset skarpt i stället för ljusstaken. Bara som tips.

3. Höstreflektion - Susanne Holmström

Jag är svag för det här solljuset på väggarna den här årstiden. Går själv också och tittar på det varje gång solen passar in i vårt hus och tänker att ”det här borde fota” men hinner aldrig. Men vet hur lyrisk man blir av att se det en liten stund nu och då i det annars så gråa. Så jag får precis ”höstmys-känsla” av det ljuset och den här bilden, så tycker det passar bra till tävlingens tema.

4. Bäcken - Niklas Montonen

Långa slutartider vid bäckar är också en sak jag är svag för och aldrig hinner med dessvärre, så den här tycker jag om och skulle kunna tänka mig mysa på det här stället en höstdag med en värmande kopp kaffe. Härliga löven gör den höstig. Så den passar också bra enligt temat ”höstmys”. Här skulle det ha passat superbra ännu med reflektion av något mänskligt, så kanske en stormlykta eller något för att få ännu mer mysfaktor men gillar bilden!

5. Höstfiske - Jan Fröjdman

Tror att fiskaren är en riktigt höstmysare. Och också fotografen som sett myset i situationen. En kopplar av med fiske en annan med en kopp te. Bilden är rofylld och ljuset är vackert.

bottom of page