top of page

April 2022

Tävlingsresultat för april 2022
Tema: Kontrast

Domare: Mathias Lönnström samt Nafo studerande gruppen Nafo9

© Copyright Kamera-67

​Domarkommentarer

1. The Light - Niklas Montonen

Mystiken i den modigt beskurna lampan väcker intresse. Man ser inte genast vad motivet är, vilket vi tolkar som positivt. Abstrakt, minimalistisk och behaglig att se på. Ytans struktur är skickligt ljussatt, vilket både vi och designers säkert uppskattar.

2a. Tillsammans - Kerstin Hafrén

Behaglig att se på. Tydlig rytm i bilden. Kontrast mellan mjuka moln och hårda berg. Fungerande komposition, placering av människor och berg. Känslan av djup kommer bra fram i och med att ljusa moln och mörka berg alternerar. Även om onödigt mycket skärpa, enligt oss, lagts till i bildbehandlingen är det bra att den sträcker sig hela vägen genom bilden.

2b. Dans - Mathias Grönqvist

Dynamisk, nyansrik, lyckad komposition (placering av mänskorna och skuggorna). Rörelseoskärpan bidrar med en mjukhet till bilden.

3. Uutta ja vanhaa - Gugi Väänänen

Kontrast på många olika plan; levande och dött, färger, mjukt och hårt, gammalt och nytt. Organiska former ovanpå raka linjer. Till och med bladens färger kontrasterar mot varann.

4. Kadun kulmalla kuivumassa - Gugi Väänänen

Man ser inte genast vad motivet är, vilket väcker intresse och nyfikenhet. De böjda formerna ger en illusion av rörelse.

bottom of page