top of page

Mars 2021

Tävlingsresultat för mars 2021
Tema: Vardag
Domare: Eva Roos

© Copyright Kamera-67

Domarkommentarer

”Vardag” var ett intressant tema. Jag tycker om bilder som på något sätt försöker förmedla vårt liv vi lever här till vardags. Det är ofta motiv som vi ser varje dag och kanske inte desto mera reflekterar över, men det är värdefullt för framtiden att vi fångar dem. När jag har utsett vinnarna har jag försökt premiera de bilder som för mig förmedlar känslan av vardag.

 

1. Bullerbyn - Jan Fröjdman

 

En spännande vinkel, som får den som ser på bilden att känna sig som en iakttagare av en vardagskväll på gamla stan. Ett fint fångat ögonblick i ett fint kvällsljus.

2. Arkinen aamupala - Laura Reijonen

 

Denna bild tycker jag på ett fint sätt förmedlar vår vardag, den dagliga grötmåltiden. Det är ett mycket fint ljus i bilden.

3. Arkipäivä - Tom Reijonen

 

Valde att bara prissätta en av dessa arrangerade vardagsbilder. Jag tyckte de är spännande med vidvinkel och långt skärpedjup.  Valde den här bilden för tyckte om att man här hade valt att ha lång slutartid för att man skulle se att mannen rör på dammsugarskaftet och samtidigt ändå lyckats få ansiktet rätt skarpt. Den arrangerade bilden såg jag att gav ett extra plus, gjorde den lite roligare.

4. Järnvägsstationen - Mikael Laaksonen

 

En bild som fint har fångat en vardagskväll framför järnvägsstationen i Helsingfors. Fin komposition och fint uppfångat ansiktet till höger som lyses upp av ljuset från gatlyktan.

5. I pulkbacken - Jan Fröjdman

 

En fin bild av vardagsglädje i pulkabacken. Tycker om att man ser barnens glädje. Tekniskt sett också en bra bild. Man ser farten, men samtidigt har man med ett kort skärpedjup lyckats sätta fokus på den främre pojkens iver.

bottom of page