top of page

Maj 2022

Tävlingsresultat för maj 2022
Tema: Fönster och /eller dörr

Domare: Vilhelm Sjöström

© Copyright Kamera-67

​Domarkommentarer

Vilhelm Sjöström (f. 1974) är en kommersiell fotograf från Helsingfors. Vilhelm driver studion Musta & Valkoinen och delar ett genuint intresse för dörrar o fönster, speciellt då de leder till en värld av nyfikenhet.

Jag deltar inte i tävlingen :-D men här följer två av mina favoriter (fotograferat i San Miguel de Allende, Mexico April 2010).

Patina är ju oftast trevligt men mer sällan så här grafiskt, här ser det ut som ett inferno av lågor på väggen.

Nybygge som hade blivit färdig bara några veckor sedan. Jag vet inte historien bakom den där "dörren" men det kvittar, jag älskar det orationella.

1. Valoa ikkunassa - Gugi Väänänen

Härligt ljus o dynamik, vacker dimensionalitet och kaos i symmetrin.

2. Raput ylös - Laura Reijonen

Jag tycker mycket om negative space i bilden, det lugnar ner o framhäver allt

3. Testund - Jan Fröjdman

Ett utmärkt exempel på hur fönstren öppnar upp en ny dimension. Testunden är på ett bra sätt tom lite skrämmande och påminner mig om holländska porträttmålares dramatiska pose.

4. Spegling - Kerstin Hafrén

Ett annat utmärkt exempel på hur fönster öppnar upp en ny dimension. Speglingen är i sin förvrängning härlig, den ger ett utryck av en graffitifont som tvingar en att stanna upp och läsa.

5. Fönster - Camilla Stjernvall

Kontrasten mellan vinterslask o färger gör bilden. Härlig catch of the moment, o den där bakgrunden bara lockartill att komponera rörelse i bilden (vare sig det var uppställt eller street photo).

bottom of page