top of page

April 2020

Tävlingsresultat för april 2020
Tema: Vitt på vitt
Domare: Jonna Irene Østbye

© Copyright Kamera-67

Domarkommentarer

1. Valkoista valkoisella - Gugi Väänänen

Det här fotot är mycket väl balanserat. Redan vid första titten på alla bilder så hoppade detta foto ut om och om igen och grep tag i mig. Man kan riktigt fantisera när någon häller i mjölk i kannan och lägger till mjöl och äggen som ligger bredvid kannan. Fantasin kryper iväg till mommos stuga, där doften av plättar når näsan. Att fotot är helt vitt gör det ännu intressantare, fotografen har fått detaljerna placerat så att alla noteras jämlikt, skärpan ligger på de tre äggen. Väl uttänkt komposition. Utnämner detta foto till vinnare.

2. Pajunkissat - Laura Reijonen

 

Videkissor och snö. Låter som en svår kombination men här har fotografen lyckats fånga denna vårliga skönhet som står i rampljuset. En bra naturbild bygger oftast på enkelhet. Detta fotografi är mjukt och lätt, inga övriga detaljer behövs. Skärpan ligger på de två översta videkissorna och utstrålar ett glatt intryck. En autentisk komposition som är väl uttänkt, bildvinkeln är korrekt.

3. Incoming - Niklas Montonen

 

Våren flyger in med stormsteg i det snöiga landskapet. De pur vita sångsvanarna kommer

indansande som änglar i fotografens lins och i rätt vinkel. Det är inte lätt att fotografera flygande fåglar och hålla skärpan på dem. Men alla tre skönheter är skarpa. Man kan höra kraften av vingslagen, det gillar jag i denna bild.

4. Visionären - Kerstin Hafren

 

En relativt enkel bild men fotot fångar upp mycket känsla. Betraktaren känner den sprudlande levnadsglädjen. Motivet av den glada kvinna med sitt vackra vita hår under studentmössan berättar om väl upplevda glada valborgsstunder. Fotografen har kanske inte haft en klar vision över kompositionen så den skall stämma men fångat upp det viktigaste, kanske bara av misstag. Detta är en ögonblicksbild!

5. Snöhjärta - Mikael Laaksonen

 

Frosten på det lilla hjärtat i den kalla snön gör detta fotografi nästan sårbart vacker. En bild som berättar att fotografen har fantasi och ofta betraktar vad naturen skapar med sin konstnärliga ådra. Ord som dyker upp i mitt huvud är : renhet, kärlek och kyla. Konsten att se omkring sig med nyfikna ögon och föreviga små detaljer är en fantastisk rikedom.

bottom of page